Matkavaurioita ja lisähuomioita 5/22/12

Uusi kevyempi versio Sonyn videokamerasta

Tänään oli kaiken kaikkiaan onnistunut päivä, kävimme kuvaamassa kuvituskuvaa ja pääsimme myös kuvaamaan sisälle Buddy Guy’s Legends -bluesbaariin. Päivitetään myös lisähuomioita kuvauksesta, jotka tulivat materiaalin läpikäymisestä ‘työryhmän kuulumiset’ -klippiin: pannaus/tilt kannattaa tehdä vain ja ainoastaan jalustalta. Mikäli kädet tärisevät yhtään, ei ainakaan pannaus ole kovin käyttökelpoista editoinnissa.

Jalustalta päästäänkin sitten varsinaiseen ajankohtaisasiaan -onnistuin pudottamaan Sonyn videokameran jalustalta. Olin vetämässä jalusta pidemmäksi eikä minulla ollut käsi kiinni kamerassa (miksi lie) eli aika tyhmästi tehty. Kamerasta meni matteboksi rikki kokonaan, manuaalilla tarkennus on yhdessä kohdassa hieman tahmeaa (liekö joku osa lähtenyt hieman paikoiltaan tai vastaavaa) sekä mikinpidike irtosi blogivalokuvan ottamisen jälkeen. Muuten kuitenkin kamera on toimintakuntoinen ja säilyi hengissä -haulikkomikin pidikkeen voi kiinnittää teipillä ja tarkennus toimii. Sony saa reippaasti pisteitä kestävyydestä. Sonyn vaurioiden lisäksi kameran päällä kiinni olleesta reportterivalosta meni tippuessa rikki jalka, mutta itse valo toimii normaalisti. No, ei tarvitse enää seuraavan kerran samaa virhettä tehdä. Sony pääsee korjaukseen kun palaa takaisin Suomeen.

Niin hauskalta kuin tämä kuulostaakin, oli itse asiassa onni onnettomuudessa, että kamera putosi lattialle -mietin nimittäin sellaista vaihtoehtoa, että olisi kokeillut 5D:llä kuvituskuvaa niin, että olisi käyttänyt jalustaa jibinä (eli toisin sanoen kiinnittänyt kameran jalustaan, nostanut jalustan ilmaan ja tehnyt sillä kamera-ajoja). Jalustan kiinnityskohta on hieman löystynyt ja tämä ainakin tuli nyt harvinaisen selväksi tänään. Jäänevät kokeilut sikseen. Todellakin onni onnettomuudessa.

-ella

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: