On the road 5/10/12

Tämä päivä meni siirtymisessä New Yorkista Clevelandiin. Liikenteeseen lähdettiin Avisin vuokra-autolla ennen klo 10 am ja lentokentälle auto palautettiin 8:45 pm eli mitä siitä nyt tulisi, kymmenisen tuntia reilut. Matka meni hyvin, autona oli hybridi Toyota Prius ja loppuhinta yhdeltä päivältä kaikkine vakuutuksineen, täydellä tankkauksella, navigaattorilla ja radiolla, jota emme edes tarvinneet (ihmettelin, miksi vuokrahinnoissa näkyy erikseen radio  -se on siksi, että kyseessä on kansainvälinen radio, normi toimii autossa ilman lisämaksua) 197 € + $ 10 tankkaus, eli yhteensä n. 200 €. Ei paha. Maileja kertyi 498 eli 801 kilometriä. Ajoin suurimman osan ajasta (eli vajaan 9 tuntia) ja mikäs siinä kun ajamisesta tykkää. Siksi kuvien vajaus.

Tieosuus New Yorkista Clevelandiin on yhtä pitkää eteenpäin vievää tietä milloin kahdella, milloin neljällä kaistalla. Matkaamme reunusti pääasiallisesti vihreä puusto, mutta välistä saimme ihastella Viimeinen Mohikaani-tyylisiä maisemia ja muutamaa perinteistä maatilaa.

Ajaminen La Guardianin lentokentältä pois New Yorkista oli navigaattorin kanssa helppoa, tosin skarppina nyt aina kannattaa olla. Suurin paniikki syntyi tietulleista, joista emme olleet tietoisia. Monikaistaisella tiellä on valittavina eri tullausvaihtoehtoja (elektroninen ja cash) ja tietenkin valitsin heti kärkeen sen elektronisen käteisen sijasta. Hieman pieni ups -momentti oli, kun jonoa alkoi kasaantua. Tosin portin edessä lukee, että istu autossa ja odota henkilökuntaa (jos ongelmia). Paikalle pian tupsahtikin ystävällinen poliisi, joka selitti kärsivällisesti, että teillä on autonne ikkunalaidalla elektroninen tarkistuslaite ja että se toimii näin. Emme olleet huomanneet sitä aikaisemmin eikä Avisilta mainittu mitään tälläistä, joten onni onnettomuudessa saimme sen näin huomata. Muuten olisimme kiltisti makselleet käteistä neljän tullauspaikan verran. Ystävällinen poliisi selitti samalla, että nuoren herrasmiehen takapenkillä kannattaa laittaa kamera pois, sillä jos joku saadaan kiinni valokuvaamasta/filmaamasta sillalla, saa se sakot ja häntä epäillään terroristiksi. Eli silloilla ei kuvaamista.

Viimeinen Mohikaani-maisemia

Tiesittekö muuten, että jos ei liikennevaloissa erikseen mainita, että punaisella ei saa kääntyä oikealle, punaisella saa kääntyä oikealle? En minäkään, mutta näin täällä.

Ajaminen jenkeissä (ainakin tällä matkalla) oli joustavaa. Kilometrirajoitukset olivat 55 ja 65 mailia pääasiallisesti, mutta enemmän sitä tuli ajettua 67-80+ mailia tunnissa muiden mukana. Kuulin myöhemmin, että kymmenen mailia nopeampaa on ihan normaalia ajaa, eikä siitä sakoteta yleensä. Ja todellakin, maanteillä ei ole automaattista nopeudenvalvontaa -jotta saisit sakot, tulee kytiksellä olevan poliisin pysäyttää sinut eli mikäli ei poliisi ole lähtenyt ajamaan sinua takaa, et ole saanut sakkoja.

-e

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: