Sound issues 5/8/12

No niin, ideana oli aamulla ottaa kuvituskuvaa ja tehdä yksi ‘missä mennään’ haastattelu poikien kanssa. Ensinnäkin itse unohdin äänioheistuotteet mukaan, eli tuulisuojan ja klipin nappimikille -ne kun oli pakattu iltaa varten Sonyn kamerareppuun. Homma ei kuitenkaan ollut huono, päinvastoin, sillä opin (ja -mme) kolme asiaa:
– Muistan seuraavan kerran ottaa klipit ja tuulisuojan mukaan (minä)
– Sonyn nappimikki ilmeisesti ottaa herkästi häiriötä -ilmeisesti esim. paikallisten viranomaisten radiopuhelimien taajuuksista (ehkä)
– Metrossa ei saa kuvata, eikä myöskään WTC memorialissa (tuota jälkimmäistä jo uumoilinkin) -ystävällinen poliisisetä tuli jututtamaan (siis oikeasti ihan ystävällinen) ja poistin sitten kiltisti kyseiset kuvat.

Testasimme Sonyn nappimikkejä hotellihuoneessa ja sama juttu. Ihmeellistä rätinää. Päädyimme vaihtamaan kanavaa (hyvä Jyri) ja hieman paremmalta vaikutti, mutta silti ei nuo nyt ole 100% luotettavat. Noh, ääneksi tulee olemaan nappimikit+haulikko+zoomH4+5D:n omat äänet. Tietty jos napit eivät toimi, niin katsotaan mitä haulikolla (=best bet) tulee, toivottavasti löydämme hyvän paikan (nii-iin, pitäisi olla valmistautunut, paikalla hyvissä ajoin…).

Tänä iltapäivänä pitäisi olla kaksi haastattelua. Toinen, ‘John’ ehti perua (siirtyi huomiseen) muun syyn takia ja toisen ‘Jake’ majapaikkaa emme tiedä (hänelle kyllä haastattelu käy, mutta emme ole saaneet selville missä). Tunti aikaa vielä, katsotaan miten käy.

-ella

Ps. Sonyn nappimikkien kanava vaihdetaan niin, että samaan aikaan painetaan set-nappulaa kun laitetaan mikki päälle. Sitten vaihdetaan taajuutta ja ristitään sormet, että sekä vastaanottimesta että lähettimestä löytyy sama kanava. Lopuksi power off. Seuraavan kerran päällelaitettaessa kanavan pitäisi olla vaihtunut.

Pps. Sain mastercard-korttijutun hoidettua (hankin kunnollisen prepaidin täältä jenkkilästä ja soitin Nordeaan)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: