Prelude 5/4/12


Rock-aiheinen kuva osoittamaan, että tässä ollaan rockin asialla ja bloggaamassa, sillä bloggaaminen sisältää kuvia

Idea on seuraavanlainen. Kolme viestinnän osaston kulttuurialan yksikön opiskelijaa (lisää täältä) lähtee suorittamaan opinnäytetyötään/projektiaan Yhdysvaltoihin seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Suuruudenhulluissa tavoitteissaan heillä on kuvata dokumentti Rockin historiasta. Määränpäinä New York, Cleveland ja Chicago. Heille naurettiin puoli vuotta sitten, nyt nauraa kuvallinen, eli minä, blogin kirjoittaja, epätoivoissaan kun on viimein tajunnut, mihin tuli itsensä mukaan luvattua. Matkasta on tullut totta, eikä takaisin ole tulemista (niin, ellei tietty pieni typovirhe ‘University of Oulo’-muodossa uudenuutukaisessa mediaviisumissa aiheuta peruuttamattomia ongelmia).

Tämän blogin on tarkoitus kerätä allekirjoittaneen ajatuksia ja sattumuksia matkan varrelta, jotta edessäolevan jonkinsortin raportin kirjoittaminen matkasta koululle onnistuisi. Tai ainakin kuvittelen, että sellainen on varmasti tehtävä, mutta oikeasti en tiedä, olen kuvallinen opiskelija. Mitä muuten tulee blogin kuvalliseen sisältöön, en 100% lupaa pystyväni laittamaan tänne joka kerta kuvia, mutta se sanottua, yritän tehdä parhaani.

Travel plans

Maanantaina kahdeksan tunnin lento HEL-NY (tulen todellakin istumaan koko matkan tuijottaen lentokoneen ikkunasta ulos leikkien Jim Carreytä Ace Venturasta, mikäli sellaiselle paikalle pääsen ja Vr -Venaile rauhassa pitää paikkansa, Helsingistä pääsee nopeammin New Yorkiin kuin Oulusta Imatralle). Ensimmäisenä kohteena New York, NY, josta neljän päivän majoitus varattu ja maksettu Manhattanilta, Sohotellista (http://thesohotel.com/rooms/). Sieltä tarkoitus on lähteä Clevelandiin. Millä, se on vielä avoinna, mutta minulla on suunnitelma, josta lisää kohta. Alkuperäinen idea lentäen ei nimittäin ole vielä toteutunut, sillä emme onnistuneet varaamaan lentoja täältä päästä (ainakaan vielä) ja hinnat nousevat koko ajan. Reilun viikon jälkeen suuntaamme Clevelandista Chicagoon, jossa vietämme viikon ja viimeisenä pariksi päiväksi takaisin New Yorkiin. Simppeliä, eikö.

The ‘Travel’ Plan

Matka New Yorkista Clevelandiin on 800 kilometriä ja olen aikeissa taivutella pojat mukaan siihen ideaan, että se mentäisiin vuokra-autolla (eivät ole vielä lämmenneet ajatukselle). Automatka on tällä hetkellä toiseksi halvin matkustusvaihtoehto halvimman ollen 12 tunnin junamatka (heti kävelyn ja liftaamisen jälkeen). Mainittakoon tässä yhteydessä, että VR nousee tasoihin Yhdysvaltojen rautateiden kanssa, sillä Oulu-Helsinki-Imatra väli vastaa sekä ajaltaan että kestoltaan NY-CLE matkaa.

Mitä tulee automatkaan, niin plussina ovat kauniit maisemat, mahdollisuus pysähtyä ja iso tavaratila ilman lisämaksuja. Onhan tuossa miinuksensakin, vähintään kahdeksan tunnin ajomatka, ruuhka-aika ja ajaminen miljoonakaupungissa. Mutta mainitsinko, pientä lisämaksua vastaan autoon saa navigaattorin ja vakuutuksen? Done deal sanon minä.


Aika pieneltähän tuo loppujen lopuksi vaikuttaa..

Documentary Itself

Lyhyestä virsi on kaunis. Keep It Simple Stupid näin jenkkien puolella. Toisin sanoen, Rock-vaikuttajien haastattelut ja identiteetit: ei tiedossa. Sloganina oppimani asia av-tuotannoista: Omalla painollaan.

Loppukanootti eli
Tervetuloa matkalle!
-ella

Advertisements

2 responses to “Prelude 5/4/12”

  1. Minsk says :

    Se Navigaattori autossa on ihan must. Mutta niin, ottakaa vaan se auto, se on kaikkein siisteintä kuitenkin! Ja jos mokaatte reissussa eikä kukaan usko teidän olevan ruotsalaisia, voittehan aina todisteiden kera kertoa olevanne “University of Oulosta”. Kätevää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: